boost de kracht van je brein met visualiseren - les 1
Welkom bij les 1 van deze online reeks. In de modules hieronder vind je de filmpjes om met de basisbouwstenen aan de slag te gaan. In deze les overloop ik met jullie volgende items:
- Iedereen kan visualiseren
- Tekst en bullets
- Connectoren en frames
- Kleur en schaduw
- Een huiswerkopdracht. Ik raad je aan om deze zeker te maken en ik verzoek je om ze te delen in onze Facebookgroep. Op deze manier kan ik jou feedback geven (dat doe ik telkens op vrijdag) en kan je ook leren van en geïnspireerd worden door elkaar.
- Een naslagwerkje. Hierin vind je alle slides en resultaten uit de filmpjes, met bovenop nog een aantal handige bibliotheken vol extra voorbeelden.
Iedereen kan visualiseren
Mocht je daar nog over twijfelen, dan neem ik die twijfel graag weg in het eerste filmpje. In dit filmpje vind je ook wat meer uitleg over hoe dat nu precies werkt, ons brein en visualisaties.
En omdat ik niet zomaar dingen wil beweren, maar ze jou ook wil laten ervaren, bevat het tweede filmpje een visualisatieoefening die jou op zijn minst gaat doen glimlachen.
En omdat ik niet zomaar dingen wil beweren, maar ze jou ook wil laten ervaren, bevat het tweede filmpje een visualisatieoefening die jou op zijn minst gaat doen glimlachen.
IEDEREEN KAN VISUALISEREN
VISUALISATIE OEFENING: PICASSO IN A BAG
Tekst en bullets
Nu gaan we echt starten. Zorg dat je papier en pennen bij de hand hebt zodat je kan mee-oefenen terwijl ik de uitleg geef. Ik nodig je na het filmpje ook uit om het duidelijk schrijven van tekst goed te oefenen alvorens verder te gaan, omdat dit het verschil maakt tussen een goede en een slechte visual.
Connectoren en frames
Vanaf hier verlaten we ons lineair denken en gaan we visueel werken. We bouwen dit op met steeds moeilijkere en steeds meer elementen. Connectoren en frames zijn hier de eerste van.
kleur en schaduw
Het belangrijkste wat je uit dit onderdeel moet onthouden is dat kleur in visualisaties een hulpmiddel moet zijn om dingen duidelijker te maken en geen 'last' omdat je geen voeling hebt met kleuren kiezen of omdat je je er eindeloos in kan verliezen.
huiswerkopdracht en naslagwerk
In onderstaande video leg ik jou uit wat de huiswerkopdracht voor deze week is. Experimenteer zeker ook met verschillende formaten van papier en diktes van stiften en pennen. Upload je huiswerk nadien in onze Facebookgroep. Je mag ook meer dan 1 huiswerk uploaden wanneer je bijvoorbeeld op verschillende formaten geoefend hebt. Heb je een concrete vraag over de gemaakte opdracht? Post ze dan samen met jouw foto, dan kijk ik ernaar. De feedback van deze huiswerkronde geef ik op vrijdag 11 december.
In onderstaand naslagwerkje vind je alle flips en overzichten terug die ik maakte tijdens de filmpjes, vaak nog voorzien van een korte samenvatting. Daarnaast vind je ook een aantal voorbeelden van onder andere fancy letters, kaders, pijlen, ... . Deze kan je als handige spiekbriefjes bewaren.
en de resultaten?
Deel je graag wat je maakte? Of ben je, net als ik nieuwsgierig naar wat anderen maakten? Dan kan je jouw resultaten delen in deze Facebookgroep. Het is een besloten groep, dus wanneer je op onderstaande link klikt, geef ik jou toegang.
Heb je geen Facebook? Geen probleem, je kan ook lid worden van zo'n groep zonder een Facebookprofiel.
Heb je geen Facebook? Geen probleem, je kan ook lid worden van zo'n groep zonder een Facebookprofiel.