Op deze prachtige warme zondag wil ik jullie graag nog even meenemen naar de heerlijke zomer die alweer achter ons ligt. En naar onze drie weken lange tocht langs Europese natuurgebieden met Juul. Juul is - tot grote ergernis van de tieners in dit huis - de caravan-die-een-naam-kreeg. Drie weken lang trokken we met Juul langs een aantal schiterende Europese natuurgebieden en dat was zalig. Drie weken behelpen met opgeschoten slungels in een kleine ruimte schrok ons niet af, integendeel, dat is hoe wij graag vakantie vieren. Maar drie weken koken op een tweepitsgasvuurtje (en een miniatuurbarbecue, als die al mocht gebruikt worden), vaak niet in de nabijheid van een grote supermarkt, dat bezorgde mij soms hoofdbrekens. Wat zouden we drie weken lang eten? Elke dag pasta met tomatensaus? Dat voelt niet echt als vakantie, dus besloot ik wat voorbereidend werk te doen. Nee, niet de diepvries vullen, want na één doos spaghettisaus en 4 ijsjes zat die al vol. Ook geen boeken in huis halen, want ik ben geen kookboekmens, volg nooit een recept zoals het hoort, loop geen 20 winkels af om dat ene ontbrekende kruid te vinden en ga al zeker niet afwegen en timen op vakantie. Dus een kampeerkookboek gaan kopen (ja hoor, die bestaan), was geen optie. Daarom creëerde ik Juul's foodbook: een bron van inspiratie voor 21 dagen vers en eenvoudig koken. Op 2 gaspitjes (en heel soms op 3). Ik verzamelde gerechtjes op het web en bij jullie: vriend, kennis, collega, maar vooral: kampeerder. En wat was dat een succes! We hebben geen 2 dagen hetzelfde gegeten, aten elke dag verse en lokale producten. Boodschappen doen op vakantie was nog nooit zo gemakkelijk, zelfs in die petieterige winkeltjes waar je niet met 2 naast elkaar tussen de rekken kunt lopen. We aten dingen die we thuis nooit eten en alles was even lekker! Daarom deel ik graag een aantal tips met jullie, zodat je zelf ook aan de slag kan met een foodbook voor jouw eigen Juul, of dat nu een tent, caravan of vakantiehuisje is. * Start je boekje met een inhoudstafel, maar maak deze inhoudstafel zo dat ze voor jou werkt. Wat is voor jou een logische indeling? Vlees bij vlees? Of sorteren op koolhydraatbron, zoals ik deed? Eens thuis haalde ik Juul's foodbook uit de caravan. Vastberaden om het aan te vullen tegen volgend jaar. Maar ook vastberaden om sommige dingen ook thuis eens te maken. Dat gebeurde tot nu toe niet en misschien doen we dat ook wel niet. Tenslotte is het de magie van de vakantie die bij tussen de bladzijden kroop en daar misschien wel wil blijven zitten.
Maar aanvullen, dat doen we zeker. Misschien wel met jouw gerechtje? Wat is jouw favoriete recept waar je maar 2 gaspitten voor nodig hebt? Deel het gerust, dan krijgt het een plekje in mijn boek! |
Kirsten De ConinckDuizendpoot. Moeder van 4. Creatief. Visualisator. Natuurmens. Tekenaar. Stiltezoeker. Genieten. Verteller. schrijverDag lezer die graag leest. Las je mijn romans al? Archieven
January 2024
Categorieën
All
|
Vind me terug. |
|